Blunt II

Blunt Board släpptes första gången 2009 och den framgångsrika designen har förfinats ytterligare till 2011. Brädan har blivit en favorit och riktig storsäljare både i USA och Europa – och vi förstår varför! Hemligheten ligger i brädans kraftiga rocker (böjning), som gör att Blunt skär som smör genom stök och småvågor och ger dig full kontroll i alla lägen. Rockern gör dessutom att dina landningar alltid blir mjuka och sköna.

Blunt board är också konkav hela vägen från ände till ände, vilket skapar en svårslagen höjdtagningsförmåga och du hinner med flera hopp än du brukar på en repa. Blunt board är lätt och därmed snabbare och gör det lättare att sätta dina favorittrick. Det går att konstruera brädan lätt tack vare den unika konkava profilen som ger brädan extra styrka och minimerar behovet av onödigt material.
Läs mer om Blunt II (engelska)

BLUNT II 125


BLUNT II 130


BLUNT II 135


BLUNT II 137W


Blunt II-serien består av 4 brädor, 125, 130, 135 och 137 cm.

125 är en suverän allround bräda för de flesta under 75 kg. Tack vare de perfekta proportionerna med något ökad bredd planar den här brädan tidigt och går att hantera suveränt i starkare vindar.

130 och 135 är våra storsäljare. Tack vare den fina balansen i de här brädorna klarar de ett riktigt brett vindregister från svag bris till fullt ös!

137 är den skönaste lättvindsbrädan vi någonsin har testat. Den rejält ökade bredden skapar en mycket större total yta och gör att du kommer upp och iväg även i svagare vindar. Bredden på hela 43,5 cm gör även den här brädan perfekt för dig som vill köra med bindningar.

Blunt board är tillverkad med träkärna och multipla lager glasfiber. Varje del i brädan är utskuren med datorprecision och sedan tålmodigt laminerad för hand, lager på lager, i den egna fabriken i Europa. Det här garanterar en bräda av allra högsta kvalitet som kommer vara din bästa vän i många år framöver. Boardbag och monteringsverktyg ingår.

Hör av dig till oss, vi hjälper dig att välja rätt storlek på bräda!